Споживання сиру в Україні знизилось

24.07.2024 10:19

Спека, що охопила Україну, призвела до значного скорочення споживання сиру. Крім того, через тривалий дефіцит електроенергії українські споживачі значно скоротили обсяг разових покупок свіжих продуктів, зокрема сиру.

Незважаючи на зростання виробничих витрат, сировари поки що не наважуються підвищити базову ціну на свою продукцію. Однак робота з мережами та дистриб'юторами вже почалася. Ймовірно, наприкінці літа відбудеться значне підвищення цін.

Імпортний сир на полицях багатьох мережевих магазинів нічим не поступається вітчизняному, але його купівля не відповідає очікуванням. Кількість імпортних сирів на прилавках багатьох мережевих магазинів не менша в порівнянні з вітчизняними, але всупереч очікуванням кількість закупівель імпортних сирів не збільшується. Девальвація гривні, ймовірно, справила свій вплив. Проблеми з логістикою також перешкоджають нормальній торгівлі.

Імпорт сиру в першому півріччі був приблизно на 3% вищим, ніж за аналогічний період минулого року. В умовах зниження споживання цей великий обсяг європейського сиру витісняє вітчизняні сири на прилавки магазинів.

Українські виробники сиру намагаються збільшити експорт сиру, рентабельність якого підвищилася завдяки девальвації гривні. У першому півріччі продажі напівтвердих сирів за кордон зросли на 7% порівняно з аналогічним періодом минулого року, а експорт сиру досяг рекордної позначки.

Джерело: agronews.ua

Коментарі 0
Log In or Sign In to leave comment.