Полісся – один із гарантів продовольчої безпеки України

26.09.2022 12:14

Заступник Міністра з агрополітики та продовольства України Віталій Головня на комітетських слуханнях у Житомирі зазначив, що Полісся є гарантом продовольчої безпеки для України, адже регіон забезпечує близько 10% всього валового виробництва сільського господарства, є лідером із виробництва вівса (понад 45% від загального показника по Україні) та гречки (30%).

«У Житомирській області традиційно широко розвивалося тваринництво, рибництво, органічне виробництво, хмелярство та льонарство.  Також, регіон до початку масштабної війни був одним із основних у забезпеченні овочевої продукції для України. Всі ці напрямки затребувані та залишаться перспективними для розвитку сільського господарства в майбутньому», – підкреслив міністр.

Також, на комітетських слуханнях наголосили, що аграрний сектор Житомирщини продовжує розвивається завдяки зусиллям фермерських господарств та аграрним підприємствам, які не дивлячись на військові виклики, економічні проблеми та ризик, працюють для забезпечення продовольчої безпеки в Україні.

 

Джерело: minagro.gov.ua