Платформа ProdUkraine працює майже два місяці. Які результати?

11.05.2022 15:52

Кожен день на Національній платформі продовольчої безпеки ProdUkraine з’являються нові потреби й можливості. Кожен день постачальники розміщують нові оголошення про продукцію, кожен день український рітейл замовляє товари в магазини, а виробники сировину на виробництво.

Здається минуло не так багато часу, але вже можна відзначити деякі тенденції в користуванні платформою. Під час війни майже всі бізнеси стикалися з однаковою проблемою — логістика. Таку тенденцію відзначали як маленькі бізнеси, так і великі підприємства. 

Як відзначають більшість користувачів Національної платформи продовольчої безпеки ProdUkraine, з початком війни змінилося все. Було переглянуто умови співпраці, зміни в логістиці через те, що деякий час це було проблемою номер один майже для кожного бізнесу України. Підприємства реєструються на платформі аби знайти нових клієнтів просто зараз, забезпечити себе можливістю роботи в короткостроковій перспективі та довгостроковій. Користувачі вже зазначають, що створюють базу контактів постачальників та клієнтів на майбутнє. Деякі компанії самостійно шукають оголошення і звертаються один до одного, дзвонять безпосередньо по своєму запиту, деякі чекають на дзвінки. 

Але потрібно відзначити, що користувачі ProdUkraine мають можливість отримувати сповіщення з успішними поєднаннями та працювати просто зараз. Так керівниця відділу пропозицій Ашан Україна Гіпермаркет, Олена Дмитрієва прокоментувала досвід користування сайтом: «Вийшла на платформу випадково і тепер постійно користуємося. Коли інші тільки починали розкачуватися і щось вигадувати, ви вже все зробили. Тому ProdUkraine із фільтрами, сортуванням, можливістю вибрати товар або виробників, я можу підійти до питання просто з усіх боків і це дуже зручно. Ми розміщуємо оголошення, які не змогли покрити самостійно і на мою поштову скриньку приходять листи з контактами компаній, які можуть закрити наші потреби. Це дуже важлива можливість не моніторити весь час чи є там щось на мій запит. Я просто роблю свою роботу далі, а ви мені допомагаєте дійсно раціонально використовувати мій час».

Важливо також відзначити, що попит та пропозиції не пропорційні у квітні. Така диспропорція набуває сенсу, коли дивимося на продуктові кошики українців. Маленькі радощі та великі перемоги хочеться змінити зі звички жити в воєнний час, яка наразі в житті кожного українця. 

З кожним днем функціональне наповнення платформи зростає та з’являються нові можливості для учасників. Ініціатори платформи зацікавлені у реєстрації на сайті якомога більшої кількості як локальних виробників та постачальників, так і рітейлерів. Іноземні постачальники також вже є на платформі, тож до місії нагодувати Україну вже залучаються й дружні країни.

Слава Україні!