Ціни на картоплю в Україні продовжують зростати

09.10.2024 10:20

Незважаючи на тривалий збір цієї продукції в місцевих господарствах, ажіотаж на українському ринку картоплі триває.

За словами виробників, основним фактором зростання цін на картоплю стало зниження врожаю через несприятливі погодні умови цього літа. Водночас фермери зазначають, що через тривалу посуху в основних регіонах вирощування картоплі спостерігається дуже висока частка неякісної продукції, яка не може зберігатися протягом тривалого періоду.

Наразі українські аграрії продають картоплю по 17-25 грн/кг ($0,41-0,61/кг), і лише за останній тиждень ціни на картоплю в Україні зросли в середньому на 19%.

Причиною зростання цін у цьому сегменті є збільшення попиту з боку оптовиків, які все ще купують цю продукцію для зберігання. Водночас, сильні дощі ускладнили збирання картоплі в деяких регіонах, що призвело до подальшого зростання цін на картоплю.

Варто зазначити, що ціни на картоплю в Україні сьогодні в середньому в 2,8 рази вищі, ніж в аналогічний період минулого року. Провідні гравці на ринку не поспішають продавати великі партії картоплі, оскільки очікують підвищення цін у цьому секторі в першій половині сезону.

Джерело: Agronews.ua

Коментарі 0
Log In or Sign In to leave comment.