В Україні закінчився сезон продажу кавунів

02.10.2023 13:55

Сезон на кавуни у цьому році вже майже закінчився. На цьому тижні більшість виробників завершують їх продаж. Також основні гравці ринку та виробники відмічають, що продаж завершується на два тижні пізніше ніж у минулому році, тому ягода за останніх партій реалізується по досить низькій ціні у зрівнянні з 2022 роком.

Зараз продаються кавуни з останніх партій по ціні приблизно 13-18 гривень за 1 кілограм, це в середньому на 25-30% більше ніж тижнем тому. Також зі слів експертів та виробників цей сезон був досить незадовільним. Погодні умови з початку сезону були несприятливими, а потім ще і велика кількість дощів та граду що в свою чергу знищили велику кількість врожаю.

Аналітики також кажуть що через постійні опади та високу вологість на полях почала з’являтись грибкові захворювання. Це також вплинуло на якість врожаю у цьому році.

Тобто наразі ціни на кавуни приблизно на 35% менші ніж у минулому році. Та зі слів виробників така ситуація скалась через несприятливі погодні умови та незадовільну якість.

Джерело: agronews.ua