В Україні продовжують зменшуватись ціни на помідори

12.02.2024 13:56

В нашій країні останнім часом почала стрімко зменшуватись вартість помідорів які були завезені з Туреччини. Основним фактором такого зменшення експерти з платформи EastFruit називають досить невелику зацікавленість зі сторони великих оптових компаній.

Наразі компанії які продають томати з Туреччини пропонують ціни у 62-80 гривень за 1 кілограм продукції, що свою чергу майже на 20% менше ніж на минулому тижні. Також аналітики відмічають що на ринку велика кількість продукції з Туреччини, але досить стримана зацікавленість у покупців. За рахунок цього накопичилась досить велика кількість томатів, які зараз намагаються реалізувати по досить низькій ціні.

Але протягом минулого тижня, кількість імпортного томату навпаки тільки збільшувалась. Через низькі темпи реалізації вже багато мереж скоротили кількість майбутніх замовлень.

Також слід зазначити що на сьогоднішній день, вартість томатів вже на 10% менша ніж була за аналогічний проміжок у 2023 році. Експерти відмічають, що якщо темпи реалізації найближчим часом не почнуть зростати, то зменшення вартості на імпортну продукцію будуть тривати до кінця цього місяця.

Джерело: agronews.ua