В Україні почали зростати ціни на закупку кукурудзи

23.01.2023 12:11

В Україні з початку нового року експерти відмічають що зросла вартість кукурудзи, це відбувається за рахунок невеликої кількості пропозицій та через те що за кордоном збільшується попит на цю культуру. Проте це не єдині причини росту цін, також важливим фактором є врожай який не змогли зібрати та фактичне блокування “зернового” коридору Россією.

Зараз ціни на кукурудзи зросли до 207-209$/т, але ж через затримку судів у портах утворились великі черги, і зараз деякі взагалі не приймають продукцію.

У середині місяці в проливі Босфор більше ніж 100 суден чекали на перевірку, російська ж сторона навмисно намагається затягувати процес, відмовляючись працювати після 15:00 та перевіряючи за день не більше 3 кораблів, при необхідності у 10-15.

За минулий рік наша країна відправила за кордон орієнтовно 13.1 млн. тонн при прогнозованих 20 млн. тонн.

Як повідомляє Міністерство аграрної політики України станом на цей час  з 3.7 млн га було зібрано 24 млн. тонн кукурудзи, врожайність на даний момент становить 6.6 т/га і продукція гарної якості. Але тепла зима у країні на жаль не дозволить найближчим часом продовжити збирання врожаю.    

Джерело: agravery.com