• Головна
  • Новини
  • Українські виробники цукру в пошуках нових ринків збуту після припинення експорту до ЄС

Українські виробники цукру в пошуках нових ринків збуту після припинення експорту до ЄС

15.08.2024 10:20

Відпускні ціни на цукор в Україні значно впали і наразі становлять 26,5-27,5 грн/кг. Ця тенденція пов'язана скоріше зі складнощами в експорті, ніж зі збільшенням внутрішніх запасів цукру. Про це повідомляється в аналітичному брифінгу, підготовленому сільськогосподарським кооперативом «ПУСК», створеним в рамках ВАР.

“Протягом серпня Україна експортувала лише 3-4 тисячі тонн цукру, що є критично малим показником порівняно з 100 тисячами тонн, експортованими два місяці тому. Український ринок цукру стикається з труднощами, оскільки тепер ми повністю орієнтовані на внутрішній споживчий попит," – повідомляють в ПУСК.

Очікується, що в результаті збільшення внутрішнього виробництва запаси цукру в Україні в майбутньому зростуть. Через закриття експорту до Європи українські виробники змушені шукати нові ринки збуту.

“Однак у новому сезоні Європа також збільшить виробництво цукру, що ускладнить реалізацію української продукції на міжнародному рівні. Об'єктивно, до січня 2025 року Україні доведеться або платити високі експортні мита, або чекати на обнулення квот," — зауважують аналітики.  

Враховуючи поточну ситуацію, очікується, що в новому сезоні ціни будуть нижчими.

“В умовах нестабільності на експортних ринках та локального надлишку, внутрішні ціни на цукор, ймовірно, залишаться під тиском”, — підсумовують у ПУСК.


Джерело: Agravery.com

Коментарі 0
Log In or Sign In to leave comment.