Ціни на цибулю в Україні нижчі за минулорічні

16.08.2024 10:21

Ціни на цибулю в Україні знову почали падати і вже нижче минулорічного рівня. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

На сьогоднішній день збирання цибулі розпочалося майже у всіх господарствах України, і пропозиція досить швидко зростає. Однак, за словами фермерів, попит дуже низький, і, на жаль, зниження цін не впливає на продажі.

Наразі українські аграрії готові відвантажувати цибулю по 7-13 грн/кг, що в середньому на 17% дешевше, ніж минулих вихідних.

За словами учасників ринку, тенденція до зниження цін в основному пов'язана з високою пропозицією та низьким попитом на цибулю. Більшість господарств почали активно продавати наявні запаси неякісної продукції. У той же час, багато фермерів повідомляють, що погодні умови призвели до того, що в цьому сезоні було дуже мало цибулі, придатної для зберігання. Це призвело до значного зростання рівня втрат і частки неякісної продукції, яку виробники намагаються продати в першу чергу.

Слід зазначити, що ціни на цибулю в Україні наразі в середньому на 12% нижчі, ніж у середині серпня 2023 року. Втім, деякі учасники ринку вважають, що у вересні ринкова кон'юнктура зміниться. В цей час року запаси цибулі на фермі значно зменшуються, а ціни на неї зростають.


Джерело: AgroNews

Коментарі 0
Log In or Sign In to leave comment.