• Головна
  • Новини
  • Україна забрала зі світового ринку всі одноразові зерносховища для розміщення врожаю нового сезону

Україна забрала зі світового ринку всі одноразові зерносховища для розміщення врожаю нового сезону

06.09.2022 16:17

Для зберігання врожаю поточного сезону Україні знадобляться одноразові та пересувні зерносховища загальною місткістю до 20 млн тонн, а завдяки державно-приватному партнерству необхідне обладнання вже скуповується і йде в Україну.
Однак, міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський заявив, що закупівля Україною альтернативних резервів зерна виснажила їх запаси на світових ринках.

Напередодні Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) провело для України окремий тендер на закупівлю мобільних силосів для зберігання понад 1 млн тонн урожаю, а також вантажно-розвантажувального обладнання.

Як повідомляється, 15 серпня 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №7548-1 про звільнення від оподаткування ввізним митом товарів, які використовуються для зберігання зернових та олійних культур.
 
Імпорт мобільних зерносховищ матиме потенціал для збереження врожаю цього сезону, оскільки до кінця 2022 року в Україні очікується дефіцит елеваторних потужностей у 10-15 млн тонн в умовах військового вторгнення РФ.
 
У середині червня Мінагрополітики повідомило, що незабаром Україна отримає першу партію оболонок для тимчасового зберігання врожаю – пересувних зерносховищ, які необхідні через недостатню потужність елеватора.

Джерело: Interfax -Україна