Україна та Японія посилюють співпрацю в агросфері

05.12.2022 12:23

Міністр агрополітики та продовольства України Микола Сольський зустрівся із Послом Японії Мацудою Кунінорі в Україні, аби обговорити співпрацю в агросекторі та зокрема підтримку Японією українських фермерів і допомогу вітчизняному сільському господарству в цілому.
Японія розгляне можливість допомоги Україні в енергозабезпеченні, а також забезпечення генераторами та насінням для успішного проходження посівної кампанії в нашій державі.

До того ж, японська сторона підтримала та надаватиме допомогу гуманітарній продовольчій програмі Grain from Ukraine, яку ініціював Президент України Володимир Зеленський для забезпечення більш ніж 5 млн мешканців країн Африки та Азії зерном.
 
Надзвичайний Посол Японії Мацуда Кунінорі висловив впевненість у перемозі України в повномасштабній війні та наголосив, що Японія зацікавлена в подальшому укріпленні відносин з Україною.

Сторони домовилися посилювати і надалі співпрацю в агро- та суміжних сферах, що передбачає впровадження нових технологій, розвиток підприємництва і машинобудування в Україні.

Джерело: minagro.gov.ua