• Головна
  • Новини
  • Україна почала відправляти менше пшениці на за кордон, натомість збільшилась кількість відправленої кукурудзи та соняшника

Україна почала відправляти менше пшениці на за кордон, натомість збільшилась кількість відправленої кукурудзи та соняшника

30.03.2023 12:30

За першу половину цього місяця наша країна відправила за кордон 54,5 млн. тонн олійних, зернових, зернобобових культур та продуктів що з них виробляють за даними Міністерства агрополітики України.

24,3 млн. тонн кукурудзи та 12,3 млн. тонн пшениці далі йде олія соняшникова якої було відправлено 4,4 млн. тонн.

Також за першу половину березня було експортовано майже 4 млн. тонн агропродукції. Цей показник лише на 100-150 тис. тонн перевищує показники за минулий місяць, тобто кількість відправленої продукції майже не змінилась у зрівнянні з лютим місяцем. Кількість експортної пшениці у цьому місяці зменшилась найбільше до 830 тис. тонн (-155 тис. тонн у зрівнянні з лютим). 

А ось кількість кукурудзи яку відправили у березні навпаки зросла, було експортовано майже 2 млн. тонн, що на 260 тис. тонн перевищує показники за минулий місяць, кількість олій також трохи зросла, орієнтовно на 19 тис. тонн. Також дещо підвищилась кількість насіння соняшника до 110 тис. тонн приблизно на 26 тис. тонн.

Джерело: kurkul.com