Україна готується до збору першого врожаю бавовнику

01.08.2024 10:21

Близько 10 сортів бавовнику були посіяні цієї весни на дослідних ділянках в Одеській області. Як повідомляє Укрінформ, про це заявив виконуючий обов’язки міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі телемарафону.

«Бавовник вже зійшов, вегетація активна, вже завершилось цвітіння. Станом на сьогодні активно формуються коробочки і вже за декілька місяців можна буде говорити про збір врожаю і аналіз показників», — сказав виконуючий обов’язки міністра.

Він також зазначив, що бавовник потребує доступу до води та сприятливих погодних умов.

«Вологу можливо забезпечити шляхом зрошування. Перед засіванням ділянки, були проведені температурні аналізи. Вони показали, що на Одещині та Миколаївщині є достатня кількість сумарних температур для успішного виробництва», — зазначив посадовець.

Т. Висоцький також дав зрозуміти, що найголовніше, щоб отримана сировина відповідала стандартам для оборонних цілей. Також необхідно визначити, наскільки прибутковою є культура. За його словами, для національної оборонної потреби необхідно висадити 20-30 000 гектарів бавовни.

«Результат випробування буде не пізніше кінця жовтня, після цього можна говорити з аграріями про потенційну масштабну сівбу бавовнику наступного року на українських полях», — підсумував він.

Джерело: Agravery.com

Коментарі 0
Log In or Sign In to leave comment.