Стрімке здешевлення свиней забійних кондицій

26.07.2024 10:25

За результатами щотижневого моніторингу закупівельних цін аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України», у третій декаді липня продовжилося зниження цін на свиней забійних кондицій.

Напружені цінові переговори минулої п'ятниці призвели до подальшого падіння цін на ринку живця. Як наслідок, цього тижня було багато закупівель по 45-49 грн/кг, але були також закупівлі і за нижчими, і за вищими цінами. Водночас, неоднорідність попиту та пропозиції на свинину в різних регіонах призвела до подальшої диференціації цін. Тому ціни в західному регіоні були дещо вищими, ніж на решті території країни. Середньозважена ринкова ціна становила 48,5 грн/кг, що на 6,7% нижче, ніж минулого тижня.

Очікування м'ясопереробників щодо майбутніх цінових тенденцій наразі розділилися. Одні вважають, що ціни залишаться на поточному рівні, а інші сподіваються на їх відновлення.  Водночас, продажі цього тижня характеризувалися як більш збалансовані, а відгуки про наявну пропозицію варіювалися від «надмірної» до «збалансованої». Водночас, постачальники погоджуються, що низькі ціни не стимулюють ділову активність ні виробників, ні переробників, а тому загалом не призводять до покращення ситуації.

Джерело: Agravery.com

Коментарі 0
Log In or Sign In to leave comment.