Стало відомо чому не зменшилась вартість яєць

30.05.2023 14:01

Експерти відмічали що вартість яєць зменшиться ще з початку березня, але за рахунок свят, зокрема Великодня, та відправки продукції за кордон, ціни не зменшились повідомляють українські фермери.

Зменшення вартості очікувалось за рахунок того що кількість птахів нарешті відновилась після швидкого зменшення поголів’я у минулому році через напад країни агресора, та нові кури вже почали нестись.

З початку березня цього року фермери стали підвищувати вартість продукції. За півмісяці до Великодня ціна яєць стала від 56-70 гривень за десяток. Така ціна була обумовлена невеликою кількістю продукції на нашому ринку. Але одразу після свят вартість стрімко зменшилась до 30 гривень, а ось фасовані яйця так і залишились у межах 51-60 гривень.

Представники торгових мереж відмічають що у цей період багато яєць було відправлено за кордон і за рахунок цього зменшення вартості на продукцію було неможливе.

Так за даними митниці з початку цього року до квітня наша країна відправила за кордон приблизно 16 тисяч тонн яєць орієнтовно на $23,5 млн., Нідерланди та Польща були основними імпортерами цієї продукції.

Джерело: agravery.com