Сезон черешні в Україні: рекордний урожай та доступні ціни!

16.05.2024 15:06

В Україні розпочався сезон черешні, який цього року очікується бути не лише раннім, але й рекордно щедрим.За словами експертів, завдяки сприятливим погодним умовам врожай черешні в Україні у 2024 році може сягнути 250 тисяч тонн, що на 30% більше, ніж у минулому році.

Перші ягоди з'явилися на ринках України вже наприкінці квітня, а вже зараз ціни на черешню суттєво знизилися порівняно з початком сезону. Станом на 17 травня 2024 року середня ціна за кілограм черешні:

-В регіонах становить 50-70 грн,
-В Києві та інших великих містах – 70-100 грн.

Очікується, що ціни на черешню протягом сезону продовжуватимуть знижуватися. Це чудова новина для українців, адже черешня є не лише смачною, але й корисною ягодою. Вона багата на вітаміни та мінерали, які необхідні для нашого організму. Черешня корисна для серця, судин, травлення та імунітету. Крім того, черешню можна використовувати не лише у свіжому вигляді, але й для приготування варення, джемів, компотів, випічки та інших страв.

Сезон черешні в Україні триватиме до кінця червня. Тож не пропустіть можливість поласувати цими смачними та корисними ягодами!

Ось декілька цікавих фактів про черешню в Україні:

-Україна є одним з найбільших виробників черешні у світі.
-Найбільше черешні вирощують у Вінницькій, Одеській, Київській, Черкаській та Полтавській областях.
-В Україні існує понад 200 сортів черешні.
-Найпопулярніші сорти черешні в Україні: «Метелиця», «Рання», «Бігар», «Амфорела», «Дніпрянка».

З листя, квітів та плодів черешні виготовляють ліки, які застосовують для лікування різних захворювань. Сезон черешні в Україні – це чудова можливість насолодитися смаком та користю цих чудових ягід!