Магазини в Україні почали зменшувати вартість продуктів

23.05.2023 13:54

Українські мережеві магазини у цьому місяці почали трохи зменшувати вартість на популярні продукти, такі як яйця крупи та цукор. Завдяки моніторингу експертів з платформи biz.today.ua стало відомо де можна знайти продукти з найменшою наразі ціною.

Так на сьогоднішній день 1 кілограм гречки у магазині в середньому коштує 52 гривні. Для зрівняння в кінці минулого місяця ціна починалась з 55 грн/кг. Експерти також відмічають, що вартість продукції буде зменшуватись і надалі, так як у цьому році бував гарний врожай. Дешевше всього 1 кілограм можна придбати зараз у “Метро” та “Ашан” 45 грн. та 48 грн. відповідно.

З початку 2023 року вартість рису впала на 5,5% і наразі середня вартість 1 кілограму становить 81,6 грн. Вартість пропареного рису буде приблизно 66грн/кг тоді як круглий коштує приблизно 80 грн/кг. Зараз мінімальні ціни можна знайти у “Varus” та “Metro” .

Також зменшилась ціна і на цукор який наразі коштує 33,5 грн/кг, вигідніше всього купляти його  у “Varus” по 32,8 грн. за 1 кілограм.

Джерело: agronews.ua