Як змінилась онлайн-торгівля за 2022 рік

01.09.2022 12:11

Після майже повного припинення онлайн-продажів у перші кілька тижнів війни роздрібні торговці поступово перенесли склади, пристосувалися до зміни попиту та налагодили свою логістику, 
Однак, незважаючи на сплеск попиту та зростання середнього чека, повне відновлення галузі почалося лише влітку.

Значне зростання інтернет-продажів за останні роки стало окремим предметом гордості для роздрібних торговців.
Торгові мережі почали працювати у всіх можливих напрямках для збільшення онлайн продажів. І це був лише початок. Вони налагодили логістику, обслуговування інтернет-ресурсів, та доставку товарів.  Портал асоціації ритейлів України – RAU провів опитування серед учасників українського ринку роздрібної торгівлі про зміни онлайн-торгівлі за останні місяці та які обсяги угод станом на серпень.
 
За даними опитування в Україні, попит на онлайн став вдвічі більшим за офлайн. Більша частина респондентів сказали, що почали частіше робити покупки онлайн, і тільки 9% частіше здійснювали покупки офлайн. Ця тенденція почала зростати завдяки наслідкам пандемії, через яку багато людей звикли купувати онлайн і надалі вона посилюватиметься. Дослідження Soul Partners і Baker Tilly Ukraine показують, що ринок електронної комерції  у 2020 році зріс на 41%.
 
Ринок електронної комерції зріс майже втричі з 2016 року, і аналітики прогнозують, що він подвоїться протягом наступних п’яти років.


Джерело: ua-retail