• Головна
  • Новини
  • Дефіцит солі в Україні, продовольча криза та як з нею бореться український рітейл.

Дефіцит солі в Україні, продовольча криза та як з нею бореться український рітейл.

20.06.2022 10:29

Забезпечення продовольчої безпеки держави в умовах війни потребує тісної взаємодії та координації всіх залучених сторін: влади, бізнесу, міжнародних організацій та інших учасників. 

На платформі продовольчої безпеки відображається оперативна інформація стосовно стану забезпечення продовольством та іншими продуктами першої необхідності населення України в розрізі територіальних одиниць та областей, а також постійно оновлюються актуальні дані щодо існуючих потреб та пропозицій. 

Так, у квітні в мережі супермаркетів “Сільпо” на полицях з’явилася сіль з Дрогобича. Поставки було налагоджено завдяки Національній платформі продовольчої безпеки України ProdUkraine.

На початку червня “Сільпо” забезпечило свої магазини не тільки іноземними поставками, але і йодовану сіль від “Артемсіль”. Сіль кухонна кам'яна в офлайн магазинах все ж ще може бути в дефіциті, але купити сіль можна й онлайн, наприклад, на маркеті важливих штук MAUDAU. Якщо ж потрібно забезпечити поставки у великій кількості, то на платформі ProdUkraine також є пропозиції.

Наразі потреби великих торговельних мереж закриваються, але з’являються дефіцити в нових категоріях продуктів. Долучайтеся до платформи, допомагайте забезпечувати Україну продуктами. 

Нагодуємо країну разом!