• Головна
  • Новини
  • Ціни на огірки в Україні: стрімке зниження після початку сезону

Ціни на огірки в Україні: стрімке зниження після початку сезону

06.05.2024 13:43

З початком сезону масового збору огірків в Україні ціни на цю популярну овочеву культуру почали стрімко знижуватися. За даними аналітиків, падіння цін сягає 20% порівняно з кінцем минулого тижня.

Станом на 6 травня тепличні огірки в Україні можна купити в середньому за 85-130 грн/кг. На ринках ціна може бути трохи вищою, а в супермаркетах – нижчою. Ще декілька тижнів тому ціни на огірки сягали 150-200 грн/кг.

Причиною падіння цін є збільшення пропозиції огірків на ринку. З настанням теплої погоди фермери по всій Україні почали збирати врожай огірків з відкритого ґрунту. Також свою частку в зниження цін вносять й тепличні комбінати, які нарощують обсяги виробництва.

За словами експертів, ціни на огірки можуть продовжувати знижуватися протягом найближчих тижнів. Очікується, що найнижчі ціни будуть у червні-липні, коли на ринок надійде максимальна кількість огірків.

Незважаючи на зниження цін, огірки залишаються одним з найдоступніших овочів на українському ринку. Їх активно купують як для вживання в свіжому вигляді, так і для приготування салатів, закусок та консервування.

Варто зазначити, що ціни на огірки в Україні можуть значно відрізнятися залежно від регіону, сорту та якості продукції. Найдорожчі огірки, як правило, продаються в Києві та інших великих містах.

Ось деякі факти про динаміку цін на огірки в Україні:

-У березні 2024 року середня ціна на тепличні огірки в Україні становила 180 грн/кг.
-У квітні 2024 року середня ціна на тепличні огірки в Україні знизилася до 160 грн/кг.
-На початку травня 2024 року ціни на тепличні огірки в Україні впали до 150 грн/кг.
-Станом на 6 травня 2024 року ціни на тепличні огірки в Україні становлять 85-130 грн/кг.

Очікується, що ціни на огірки в Україні продовжать знижуватися протягом найближчих тижнів.