• Головна
  • Новини
  • Українські аграрії матимуть доступ до баз даних світового агроринку

Українські аграрії матимуть доступ до баз даних світового агроринку

19.09.2022 12:13

Міністерство аграрної політики та продовольства України 15 вересня разом з AgroChart підписали Меморандум про співпрацю. AgroChart – це одна з найбільших у світі база даних, що містить інформацію про ціни та статистику аграрних ринків від 1970 року.

Згідно умов Меморандуму, сторони домовились про подальшу співпрацю з метою забезпечення сільськогосподарських виробників актуальною інформацією про можливості експорту, стан українського ринку та відстеження змін, що прямо впливають на імппорт та експорт сільськогосподарської продукції України.

«Сьогодні, як ніколи, важливо надати нашим фермерам та виробникам достовірні показники та інформацію про ринки олійних, зернових і кормових інгредієнтів, а також останній аналіз експортної пропозиції та імпортного попиту за країнами, цінами тощо. Завдяки цьому аграрії зможуть приймати зважені рішення, −  повідомляє заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Джерело: minagro.gov.ua