Україна та Латвія розвиватимуть нові логістичні шляхи

20.03.2023 12:37

Під час зустрічі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Прем’єр-міністра Латвії Кріш’яніса Каріньша сторони домовилися про продовження роботи Міжурядової українсько-латвійської комісії з питань економічного, промислового та науково-технічного співробітництва.

Денис Шмигаль зазначив, що Україна є частиною європейської системи логістичних шляхів TEN-T. Наші логістичні коридори нанесені на індикативних картах ЄС. Це дає можливість співпрацювати з Латвією, іншими балтійськими країнами та Польщею над новими логістичними маршрутами та напрямками. Нова логістика з півночі на південь, з півдня на північ є перспективою для багатосторонньої кооперації та зміни логістики на європейському континенті.

Прем’єр-міністр Латвії зі свого боку підкреслив, що процес вступу України до ЄС має розпочатися цього року. За його словами, лише членство України в Європейському Союзі та НАТО може гарантувати міцний мир і безпеку в усій Європі. Кріш’яніс Каріньш також запевнив, що Уряд і народ Латвії й надалі всебічно підтримуватиме Україну.

 

Джерело: аgravery.com